Tidligere SalMar-sjef blir ordfører i Båtsfjord: – Ingen overraskelse at jeg personlig er svært positiv til oppdrett

Nyheter
974

Senterpartiet i Båtsfjord, ledet av tidligere regionleder i Salmar Nord, Ronald Wærnes, fikk hele 48 prosent av stemmene i kommunevalget. 

– Vi er selvsagt strålende fornøyd med resultatet, som er en klar beskjed fra knappe halvparten av befolkningen at de ønsker en endring, skriver Ronald Wærnes i en e-post til iLaks.

Ronald Wærnes. FOTO: Senterpartiet

Han erstatter sittende ordfører Geir Knutsen fra Arbeiderpartiet.

– Vi har i skrivende stund innledet forhandlinger med både Ap og Høyre, og resultatene fra disse forhandlingene avgjør hvem vi ønsker å samarbeide med, eller om vi eventuelt ønsker å styre med et knapt mindretall, skriver Wærnes videre.

Utsatt for rykteflom
Wærnes tok i 2014 over som leder for SalMar Nords regionkontor i Finnmark. Han ga seg i jobben i februar i år. Samtidig ble også regionkontoret lagt ned. Ifølge lokalavisen iFinnmark ble Wærnes rammet av rykteflom da han sluttet.

– Det går rykter om at jeg måtte gå på dagen, noe jeg føler behov for å avkrefte. Tvert om fikk jeg tilbud om flere stillinger i SalMar-systemet, men de var ikke interessante av forskjellige grunner, sa Wærnes i vinter til lokalavisen.

Han forklarte videre at det var omstrukturering i konsernet i forlengelsen av fusjonen mellom SalMar Nord og SalMar Farming. Antall regioner ble redusert fra tre til to, og Salmar-ledelsen valgte å kutte Båtsfjord-kontoret.

Administrerende direktør i SalMar Nord, Ørjan Jensen, bekreftet overfor avisen at de tilbød Wærnes forskjellige stillinger. Jensen bekreftet også at de ikke gikk ut offentlig om endringen i selskapsstrukturen.

– Vi mente enkelt og greit det var nok med intern informasjon, sa blant annet Jensen.

iLaks kontaktet Wærnes forbindelse med avgangen i februar, men han ønsket da å ikke å uttale seg noe mer om saken.

Positiv til oppdrett
I dag er hovedarbeidsplassen til Wærnes Båtsfjord Bilsenter, hvor han er medeier og arbeidende styreleder. Han er også daglig leder i eiendomsselskapene Båtsfjord Eiendom og Stauran, i tillegg til noen styreverv. Om oppdrettsnæringen sier den blivende ordføreren dette:

– Når det gjelder oppdrett, er det vel ingen overraskelse at jeg personlig er svært positiv. Det er ikke plass til mer enn to anlegg i Syltefjorden slik jeg ser det, og Båtsfjorden er lite egnet. Men dette er ikke behandlet av partiet enda.

Han forteller videre at smoltanlegget til Polar Seafood i kommunen har spennende planer om videre utvikling. I november i fjor ble det kjent at selskapet skal bygge et nytt postsmoltanlegg til mellom 400 og 500 millioner kroner, som også skal ha mulighet for å produsere matfisk.