Tidligere MSD-direktør går til AKVA group

Nyheter
767

Chris Beattie blir utstrysprodusentens nye Regional Business Director North America og Australasia. 

Fra 1. september vil Chris Beattie være ansvarlig for utvikling av AKVA groups organisasjoner i Nord-Amerika og Australasia, og han vil støtte vekst og utvikling av virksomheten i disse regionene, skriver AKVA group i en pressemelding.

Beattie har over 20 års internasjonal erfaring innen havbruksnæringen. I 1999 begynte han som feltteknisk rådgiver hos Skretting i Skottland, og jobbet tett med kunder i feltet på prosjekter som fôrstyring, vekstforbedring og opplæring. Han flyttet til Canada med Skretting i 2005, hvor han hadde ulike ansvarsområder inkludert produkt- og salgsledelse. 

I stillingen som daglig leder for Skretting Nord-Amerika i 2010, introduserte Beattie og teamet hans høyytelse fôringssystemer til det kanadiske markedet, integrerte en oppkjøpt amerikansk fôrvirksomhet og var en pioner for en unik fôrlogistikkløsning til støtte for den raskt voksende oppdrettssektoren i Newfoundland.

I 2015 begynte han i Merck Animal Health som sjef for Global Aquaculture med base i Madison, New Jersey. Han var ansvarlig for å utvikle og utføre den globale oppdrettsstrategien, hvor Beattie ledet den globale marketing- og tekniske serviceaktiviteten til Mercks akvakulturportefølje, herunder vaksiner, infeksjonsmidler og parasittmidler. Nylig har han ledet Merck Animal Health’s «Precision Aquaculture Team», og utviklet «computer-visjon» maskinlæring-løsninger for havbruksprodusenter.

Beattie har en bachelorgrad i marin- og ferskvannsbiologi fra University of Glasgow, og en doktorgrad i fiskefysiologi fra University of St Andrews. Som tidligere styremedlem i BC Salmon Farmers Association og Canadian Canadian Aquaculture Alliance, sitter han i Fisheries and Aquaculture Strategic Advisory Council of Genome BC og jobber frivillig som en forretningsmentor ved University of British Columbia.

Han vil være stasjonert i Vancouver, og vil rapportere Andrew Campbell.

– Vi er veldig glade for å ha en med Chris sin kunnskap og erfaring med i AKVA group teamet og vi ønsker ham lykke til i sin nye rolle, sier Andrew Campbell, COO International.