Tidligere konserntillitsvalgt i Mowi tar over roret i Lingalaks Akvasenter

Nyheter
0

Jørgen Wengaard (32) er ansatt som ny daglig leder i Lingalaks Akvasenter, med ansvar for å drifte de to visningssentrene i Hardanger og Nordhordaland som er eid av Lingalaks.

Lingalaks Akvasenter er tidligere kjent som Hardanger Akvasenter, og var det første som fikk tildelt visningstillatelse for havbruk tilbake i 2006. 

Wengaard kommer til Lingalaks fra Mowi, der han hadde rollen som konserntillitsvalgt og styremedlem. Han har også en fortid fra Firda Seafood. I den nye rollen som daglig leder vil han få benytte sin kunnskap om havbruksnæringen til formidling av faktabasert informasjon til både turister, skoleelever og andre interessenter. Han skal også utvikle visningskonseptet i Nordhordaland videre, som innebærer ny visningsflåte i Manger og et åpent visningssenter på AMFI Knarvik i løpet av høsten.

Wengaard er overbevist om at han har kommet på rett plass i den nye rollen: 

– Lingalaks er et selskap som passer meg bra. De er fremoverlente og tør å satse, noe som er helt vesentlig om vi skal utvikle næringen videre. Deres overordnede strategi, verdier og lokale forankring er noe jeg ønsker å fokusere på i visningskonseptet vårt. I tillegg har de hovedkontor i Norheimsund og distriktskontor i Bergen, noe som passer meg veldig fint! sier Wengaard i en pressemelding.

Daglig leder i Lingalaks, Nina Møgster, er svært fornøyd med ansettelsen av Wengaard og sier følgende: 

– Akvasenteret er Lingalaks sin spydspiss for kunnskapsformidling, omdømmebygging og rekruttering. Det å få en kapasitet som Jørgen på plass i denne rollen er veldig gledelig. Med hans erfaring, kunnskap og ikke minst brennende engasjement for bransjen er vi godt rustet for å videreutvikle den gode kunnskapsformidlingen vi har drevet med i snart 20 år.