Tidlig slakt sendte Griegs produksjonskostnader i Finnmark over 80 kroner kiloet

Nyheter
0

Slakt av småfisk ble dyrt.

Grieg Seafood legger tirsdag morgen frem sin trading update for tredje kvartal. Selskapets slaktevolum i kvartalet var omtrent 12.200 tonn (sløyd vekt).

Slaktevolum (tonn) etter region for kvartalet:

  • Rogaland: 4.800
  • Finnmark: 1.300
  • Britisk Columbia: 6.100

Gjennomsnittlige regionale oppdrettskostnader per kg for kvartalet var omtrent:

  • Rogaland: 65,8 kroner
  • Finnmark: 83,8 kroner
  • Britisk Columbia: 10,9 CAD (87,5 kroner)

«Oppdrettskostnadene i Rogaland ble påvirket av ILA-relatert høsting og redusert overlevelse i kvartalet. Finnmark planla ikke slakting i tredje kvartal, men prioriterte tidlig slakting fremfor biomassevekst for å opprettholde fiskevelferden knyttet til Spironucleus Salmonicida. Tidlig høsting og lavt slaktevolum påvirket oppdrettskostnadene», skriver Grieg Seafood.

Den komplette rapporten for tredje kvartal vil bli presentert tirsdag 14. november.