Takker «Ro Fjell» for redningen

Nyheter
1140

– Vi ønsker å rette en ekstra takk til mannskapet på brønnbåten «Ro Fjell» for hjelpen med å berge mannskapet på «Frøy Viking», da denne havarerte og sank på Ramsøyfjorden fredag kveld, sier kvalitetssjef i Frøygruppen, Nicole Salbuvik, til Frøya.no.

Snartenkte
Hun forteller at de to personene fra «Frøy Viking» ble plukket opp av det snartenkte mannskapet som hadde satt ut MOB-båten sin.

Det var fredag kveld at «Frøy Viking» tok inn vann og sank på vei fra Hemne til Tingvoll. På Ramsøyfjorden ble båten møtt av vindstyrke 14 fra vest-sør/vest.

Les også: «Frøy Viking» forliste ved Smøla

Klokken 1930 begynte båten å ta inn vann på styrbord side under dekk. Etter få minutter kom det inn vann i styrhuset, og mannskapet sendte Mayday-melding over VHF-nettet. Mannskapet tok på seg redningsdrakter og havnet i sjøen klokken 1940.

Ingen fysiske skader
Båtens redningsflåte hadde blåst seg opp og fløt på sjøen, men den var for langt unna til at de to i mannskapet greide å nå den ved å svømme. Heldigvis var det mange båter i området som raskt kom mot havaristedet, og klokken 2010 ble de to plukket opp av mannskapet på «Ro Fjell», opplyser Frøya.no.

– Mannskapet har ingen fysiske skader og har det etter omstendighetene bra, forteller Salbuvik.

Det er foreløpig ikke kjent hva som var årsaken til forliset.