Tacofredagen skal aldri bli den samme: Lanserte kjøttdeig av laks

Nyheter
0

– Det var på høy tid.

I går kveld begynte en helt ny YouTube reklame å surre på de mange norske smarttelefoner og skjermer over det ganske land. Lofotprodukt lanserte sin «kjøttdeig av laks» fredag.

Til nettstedet Godt.no forteller daglig leder Øystein Rist at ideen ble unnfanget for to år siden. Bakgrunnen var at åtte av ti nordmenn sa de ønsket å spise mer fisk, men at de likevel kommer ut av butikken uten sjømat i handleposene.

– Mange ønsker å bytte ut noe av kjøttet men synes det virker vanskelig eller mangler inspirasjon til hvordan de kan gjøre det. Nå kan du bare bruke byttetrikset, du bare bytter ut kjøttdeig av ku med kjøttdeig av laks. For hvem vil egentlig spise kudeig? sier Rist til Godt.no, og ler.

Nyvinningen fra Lofotprodukt ble lansert fredag.

– Vi er utrolig stolte av å presentere Lofoten Kjøttdeig av laks. Det er på høy tid at det er mulig å få kjøpt et fiskebasert alternativ til kjøttdeig av okse, kylling og svin.

Kjøttdeig av laks inneholder 100% fiskekjøtt av laks og er et helt rent produkt uten tilsatt salt eller vann. Kun norsk laks av høy kvalitet, skriver Lofotprodukt. I følge produsenten krever kjøttdeig av laks krever ingen spesielle krydder eller retter. Passer spesielt godt til taco, pasta, lasagne og ulike typer boller og burgere.

I kjøttdeig av laks benyttes det en magrere del av fisken, dette gir et høyere proteininnhold på 21 mot 19 prosent i vanlig laks og et lavere fettinnhold med 11 mot 16 prosent for vanlig laks. Mye av laksesmaken sitter i fettet, så du vil kanskje oppleve at kjøttdeig av laks smaker noe mildere, i følge Lofotprodukt.