Svein Erik Gregersen tar over roret i Remora Robotics

Nyheter
0

Hans lange erfaring fra strategiarbeid og organisasjonsutvikling, kombinert med et sterkt engasjement for bærekraftig fiskeoppdrett, gjør ham til en ideell leder for Remora Robotics, mener styret.

Remora Robotics, som utvikler smarte roboter for rengjøring og inspeksjon av oppdrettsnøter, kunngjør i dag at Svein Erik Gregersen blir selskapets nye daglige leder. Denne utnevnelsen markerer starten på skaleringsfasen for Remora Robotics, samtidig som selskapet styrker seg for ytterligere vekst.

Svein Erik Gregersen tar over roret fra avtroppende leder Brage C. Amundsen. Sistnevnte, som har ledet selskapet gjennom en kommersialiseringsfase, er overbevist om at Gregersen er den rette personen til å lede Remora inn i neste kapittel.

Strategiske
– Jeg er meget godt fornøyd med å overlate ansvaret som ny CEO til Svein Erik. Hans omfattende kompetanse innen teknologiutvikling og kommersialisering, strategiske ferdigheter og ledelseserfaring gjorde valget enkelt. Svein Erik har et godt grunnlag og utgangspunkt for å lede utviklingen av Remora Robotics videre, uttaler Brage C. Amundsen.

Svein Erik Gregersen har hatt rollen som COO i selskapet siden august, og har bakgrunn fra innovasjon og forretningsutvikling i R. Stahl Tranberg, samt kommersialisering av subsea-teknologi i Roxar Emerson. Han tiltrer sin nye stilling i desember.

– Remora Robotics går inn i en spennende fase, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som daglig leder for selskapet. Ivaretakelse av fiskevelferd er avgjørende for å lykkes med bærekraftig oppdrett. Jeg er overbevist om at Remora sin teknologi vil være en viktig del av løsningen fremover, sier Svein Erik Gregersen.

Sensorer
Remora Robotics’ teknologi, en smart robot designet for rengjøring og inspeksjon av oppdrettsnøter, skal gi oppdrettere bedre kontroll over miljøet i nøtene og fiskenes helse. Den har innebygde kameraer og sensorer gir roboten sanntidsinformasjon om notens tilstand.

Selskapet opplever stor interesse fra markedet, og henvendelser har økt betydelig etter at teknologien nå er blitt satt i drift i større skala. Remora har allerede etablert kontrakter for renhold av «30+ nøter», og selskapet ser frem til betydelig vekst i 2024 som vil innebære en utvidelse av tilstedeværelse i resten av landet.

Brage C. Amundsen vil fortsette å være involvert i selskapet med fokus på strategi, utvikling og vekst, og hans erfaring vil være en verdifull ressurs for Remora Robotics.

Remora Robotics ble etablert i 2016 og har hovedkontor i Stavanger. Remora vil være 17 ansatte mot slutten av året.

Foto: Remora