Vil løfte marginene.
Grieg Seafood har sin lakseproduksjon fordelt på fire regioner, to i Norge og to i Canada. Selskapet guider en årsproduksjon på 81.000 tonn i 2024 – opp fra 72.000 tonn i fjor.
– I Newfoundland er vår største mulighet. Vi tror vi, etter hvert, kan nå 45.000 tonn i Placentia Bay, sier Grieg-sjef Andreas Kvame under en presentasjon under NASF-konferansen i Bergen.
Partner
Det store vekstpotensialet i Øst-Canada til tross, Grieg er likevel på jakt etter en finansieringspartner her.
– Vi må forbedre våre kostnader, sier Kvame, og fremhever økt satsing på post-smolt, samt å hente ut gevinster fra vertikal integrasjon i verdikjeden.
Mens Grieg Rogaland sjøsatte smolt på 90 gram i 2014, vil denne øke til en snittvekt på 630 gram i 2024. Innen tre år er ambisjonen å sjøsette smolt på ett kilo i denne regionen. Gevinsten er færre dager i sjøen, færre lusebehandlinger og redusert dødelighet.
Strategien med stor smolt vil også brukes i andre regioner.
– I Sør-Norge er målet å ha fisken i 12 måneder i sjøen. I Finnmark vil vi redusere fra to vintre til en vinter i sjøen.
Foredling
Samtidig vil Grieg satse nedstrøms.
– Vi ønsker å gå lengre ned i verdikjeden, sier han, og viser til salg, foredling og merkevareutvikling.
– Vi setter opp vår egen foredlingsvirksomhet ved Gardermoen, sier han. Dette krever en investering på 130 millioner.
– Vi satser på å komme i gang i midten av neste år. Først må vi bygge anlegget, sier Kvame.