Storm og brann har gjort skader for millioner av kroner hos Mørenot: – Jeg sover ikke dårlig, sier konsernsjefen

Nyheter
879

På under en måned har bygninger tilhørende Mørenot fått både storm- og brannskader.

Først, i midten av februar fikk Bøteriet i Steigen, eid av Mørenot, skader for flere millioner kroner etter en voldsom storm. Dernest ble Mørenot Skjervøy utsatt for en brann i forrige uke, som ødela hele bygningen.

Arne Birkeland. FOTO: Mørenot.

Når iLaks spør konsernsjef i Mørenot, Arne Birkeland, hvordan det er få en såpass «tøff start på året», er han ikke helt enig i beskrivelsen.

– Vi har kanskje hatt det litt tøft med to sånne hendelser, men vi kjenner ikke på det. Det er utfordringer som dukket opp, og som vi må løse. Jeg sover ikke dårlig for å si det sånn, sier Birkeland, og understreker at det viktigste er at det gikk bra med de ansatte, og at kundene ikke blir skadelidende.

– Begge hendelsene er av et slikt omfang at vi håndtererer det greit som konsern, forsikrer Birkeland.

Leter etter lokaler
Bøteriet i Steigen var oppe å kjørte i løpet av en liten uke, og alle de ansatte er nå tilbake i jobb. Vaskeavdelingen kommer i drift i slutten av måneden. Inntil da sendes nøter på vask til Helgeland for å sikre leveranser til kunder.

På Mørenot Skjervøy er også de tolv ansatte tilbake i jobb. Halvparten jobber med Mørenots avdeling i Tromsø, mens resterende hjelper til med opprydding etter brannen.Nå leter Mørenot Skjervøy etter nye lokaler.

– Vi skal bruke tid på dette, og det er heller ikke et tema at vi ikke skal i gang igjen på Skjervøy. Hvordan det blir og hva vi gjør, er ikke helt avklart. Vi har flere alternativer. Vi kan kjøpe noe annet som er der, leie eller bygge opp nytt. Vi er ikke i en konklusjonsfase, men i en sonderingsfase. Vi stuper ikke inn i det først, sier Birkeland.

– Men har du noe tidsperspektiv på dette?

– Vi ønsker å finne en mellombels løsning i løpet av denne måneden. Det er nummer en. Nummer to er å finne en langsiktig løsning. Vi har god dialog med både kommunen og ulike aktører, sier Birkeland.

Vurderer hele tiden nye oppkjøp
I mars i fjor ble FSN Capital V hovedaksjonær i Mørenot. Birkeland sier han har vært i tett dialog med eierne etter hendelsene i Steigen og på Skjervøy.

– De ble tidlig informert på lik linje med alle andre i styret. Også for eierne var det viktigste at alle ansatte var i god behold, og at vi kunne serve kundene på en god måte, i tillegg til at det var en trygg forsikringssituasjon, sier Birkeland.

Birkeland selv har vært konsernsjef siden november i fjor.

– Det har vært fantastisk spennende så langt, og det er interessant med nye markedssegmenter for meg personlig. Samtidig så opplever jeg at jeg har kommet til en bedrift med lange tradisjoner, som ser mulighetene i markedet. Det er krevende å sitte i ro, sier Birkeland.

Han sier videre at selskapet har vært opptatt av å være til stede langs hele kysten, senest gjennom oppkjøpet av Hepsø Notservice. 

– Er det noen flere oppkjøp på gang?

– Ikke i nær framtid, men det er jo en del av strategien til eierne å hele tiden vurdere nye oppkjøp, avslutter Birkeland.