Storlaksen under press

Nyheter
864

– I sør snakker de om 35 kroner. Etter mitt hode bør ikke prisen være over 35 kroner på 3-6. I nord ligger det lavere. Når det gjelder 6+, snakker du om priser på 31-33 kroner. Det er et ganske bra dropp, påpeker en mellomstor lakseeksportør overfor iLaks.

– Det ser ikke ut som det blir mindre fisk. Det er en klar link mellom det du hiver ut i sjøen og det som må opp, mener han.

Samtidig er etterspørselssiden avmålt i sin interesse.

– Markedet er tøft. Storfisk er helt håpløst. Prisen siger jevnt nedover på kjernestørrelsene. Jo seinere i uken du selger, jo lavere pris. Småfisk er preget av ILA-fisk og PD-fisk, men det ser ut til å lette litt nå. Men det dukker vel opp igjen. Det bruker det alltid å gjøre denne tiden her.

Han tror ikke at bunnen er nådd for spotprisene.

– Jeg tror ikke det stopper med det aller første – så lenge vi fôrer så mye som vi gjør. Fisken kommer tidligere i år, det er en konsekvens av en varm vinter. Det må vi forholde oss til.

En nordnorsk oppdretter iLaks har snakket med prøver seg på noe høyere priser enn det nevnte. Foreløpig uten å få napp.

– Vi har ikke fått noe bekreftet, men vi har gått ut med priser på 1-1,50 kroner lavere enn sist uke. Det betyr, på 4-6, 35,50 kroner på Russland og 34-34,50 kroner på 6+, kommenterer han.