Storfint besøk fra USA, oppdrettsgründere kan være nærmere en avtale enn noensinne

Nyheter
1124

Håper å lande en intensjonsavtale på levering opp mot 2800 tonn fjellørret. 

Det skriver lokalavisen OPP.

Tidligere i sommer skrev iLaks om gründerkollegene Stein Kjartan Vik og Olav Skjøtskift, som ønsket å teste ut fjellørret i USA i samarbeid med Hardanger Fjellfisk.

Håper på lukrativ avtale
Nå kan de ha fått napp. I september kommer representanter fra den amerikanske fiskeimportøren Blue Circle Foods til Oppdal. Målet er å få på plass en lukrativ avtale, som garanterer storeksport av ørret til USA. Ørreten skal selges gjennom Whole Foods, en stor amerikansk matkjede.

– De er over seg av begeistring over kvaliteten på fisken. Amerikanerne mener dette kommer til å bli ettertraktet mat i USA bare det er rett pris, sier Stein Kjartan Vik til avisen.

Vik sier videre at avtalen vil være helt avgjørende for realisering av planene i Oppdal, som er en gigantutbytting på 460 millioner kroner. Driften kan gi opptil 50 arbeidsplasser i den lille bygda.

Markedsføres som laksefisk
Fisken kommer til å bli markedsført som «Mountain Salmon Trout» istedenfor bare «Mountain Trout», da amerikanerne kjenner mer til laks. Ørreten er jo som kjent en laksefisk.

Skulle en avtale komme på plass, gjenstår det fortsatt å skaffe investorer, men ifølge Vik og Skjøtskift er dette noe de jobber med.

Blue Circle Food jobber også med Kvarøy Fiskeoppdrett i Nordland, som selger nesten all fisken sin til USA.