Sterner signerte sin største kontrakt noensinne

Nyheter
1119

Skal levere fire komplette RAS-anlegg til gigantisk landbasert prosjekt i India.

Sterner og indiske Omega Aqua signerte mandag en intensjonsavtale om bygging av fire RAS-anlegg i India under et næringslivsseminar i hovedstaden New Dehli.

Avtalen ble signert i forbindelse med statsminister Erna Solbergs to dager lange offisielle besøk til landet, hvor over 140 utsendinger fra norske selskaper var med i næringslivsdelegasjonen.

– Den første kontakten med Omega Aqua hadde vi for tre år siden, men det er først de to siste årene det har vært konkrete forhandlinger. Vi bestemte oss for å signere offisielt under seminaret, forteller administrerende direktør Bjarne Pettersen til iLaks.

Det var NTB som omtale avtalen først.

640 millioner kroner
Avtalen er den største noensinne for Sterner, ifølge Pettersen, som ikke oppgir kontraktsverdien.

Den totale investeringen på de fire anleggene i fase en er på rundt 75 millioner dollar, som er rundt 640 millioner norske kroner. Myndighetene i landet støtter prosjektet med 30 prosent.

Byggestart er sommeren 2019 med ferdigstillelse av alle anleggene i 2021.

Hvert av anleggene vil fra starten av ha en årlig produksjonskapasitet på 1.000 tonn, som planlegges utvidet til 20.000 ved ferdigstillelse. To av anleggene, som skal ligge i Nord-India, vil drive oppdrett av regnbueørret. De to andre i Sør-India og Øst-India, skal ha oppdrett av abborfisken barramundi.

Behov for tilgang på sjømat
I en pressemelding sier nestleder i styret til Omega Aqua, Shyam Mohan, at selskapet har som mål å bli ledende på produksjon av fisk på land innen fem år i India. Innen ti år skal selskapet være anerkjent globalt.

Omega Aqua er store innenfor matvareindustrien India, men har behov for tilgang på sjømat, og dette er bakgrunnen for at anleggene skal bygges.