Stavangerselskap landet partneravtale i Dubai

Nyheter
0

Oppstartselskapet Mat-Kuling, etablert i 2020, signerte nylig en avtale med Alec E&C, eid av Sheiken av Dubai. Det er et eksklusivt partnerskap for å dekke De forente arabiske emirater og Saudi-Arabia.

Avtalen gjelder utvikling av landbasert fiskeoppdrett, vannbehandlingsprosjekter og filtrering i både De forente arabiske emirater og Saudi Arabia.

Partnerskapet er etablert for å gi en levedyktig, nøkkelferdig løsning for flere av regionens kommende megaprosjekter, og vil fokusere på å støtte matvaresikkerhet gjennom utvikling av fiskeoppdrett, som vil bruke Mat-Kulings Recirculating Aquaculture Systems (RAS), som er spesielt designet for å kreve mindre ferskvann, samtidig som det ivaretar et sunt miljø for fisken, heter det i en pressemelding.

Bjørn Dørum

– Idet både De forente arabiske emirater og Saudi Arabia ønsker å styrke sine nasjonale matsikkerhetsprogram, i tillegg til de internasjonale utfordringene den globale fiskeindustrien står overfor, er vårt partnerskap med Mat Filtration Technologies og Mat-Kuling et strategisk skritt som vil kombinere styrken til begge selskapene for å gi en kostnadseffektiv, toppmoderne løsning for oppdrettsnæringen og dermed støtte regionens langsiktige mål for selvforsyning, sier Kez Taylor, administrerende direktør i Alec.

– I tillegg vil vi også søke å utvide omfanget vårt ved å se på fremtidige vannbehandlingsprosjekter og integrerte filtreringssystemer, takket være Mat-Kulings mangfoldige utvalg av teknologiske løsninger.

Bjørn Dørum, gründer og daglig leder i Mat-Kuling, sier at «dette vil gi oss et fotfeste i en av de mest oppdrettsekspansive regionene og vi håper det kan medføre at vi også tar med oss flere av våre norske partnere.»