Statsministerbesøk hos SalMar: – Havbruk er Norges nest største eksportnæring. Ikke skapt av staten.

Nyheter
0

Gustav Witzøe tok i mot Erna Solberg.

I skarp sommersol og varm fønvind ankom statsminister Erna Solberg og hennes ektemann Sindre Finnes SalMars slakteri og foredlingsanlegg på Nordskaget onsdag ettermiddag. Valgkampen er i full gang, og Solbergs følge ankom Frøya etter å ha gått den siste etappen av pilegrimsferden til Nidarosdomen og åpnet Olavsfestdagene i Trondheim.

Gustav Witzøe og Leif Inge Nordhammer. Foto: Ronny Dybdahl

Frøyas ordfører Kristin Strømskag ønsket velkommen til Frøya, akkompagnert av SalMar-toppene Gustav Witzøe og Leif Inge Nordhammer.

Eksport
Mens arbeidet med å sløye og filetere oppdrettslaks pågikk bak glassvinduene, nede i produksjonshallen, fikk Witzøe og Solberg tid til en prat.

SalMar. Foto. Ronny Dybdahl.
SalMar Innovamar. Foto: Ronny Dybdahl

– Havbruk er Norges nest største eksportnæring. Ikke skapt av staten. Lov meg det Erna; at du tar med deg det, sa Witzøe til statsministeren ifølge lokalavisen Frøya.no. – Vi er klare til å produsere mer og vokse så snart rammebetingelsene er på plass, sa Witzøe.

Ringvirkninger
Solberg var imponert av det hun fikk på det enorme anlegget, Innovamar.

– Det er mye å være stolt av her ute, sa statsministeren under det korte, men innholdsrike bedriftsbesøket.

– Det er imponerende å se. Det er mange ringvirkninger som oppstår av dette, sa Erna Solberg før hun hastet videre til et nytt møte og nye oppgaver på Mausund Feltstasjon.

Torsdag fortsetter Erna Solberg valgkampturneen i Trøndelag med besøk på Ørland flystasjon, Råkvåg, Frosta, Verdal og Levanger.

Gustav Witzøe. Foto. Ronny Dybdahl.
Foto: Ronny Teigås