Startet som dekkskadett – nå er hun verdens første kvinnelige brønnbåtskipper

Nyheter
5129

Helena Våge Rusten blir kaptein på «Ronja Explorer».

Det får iLaks som første avis bekreftet.

– Det er med stolthet og glede vi kan melde at vår ansatte gjennom flere år, Helena Våge Rusten, i dag (onsdag) tiltrer som kaptein i Sølvtrans Rederi på «Ronja Explorer». Det er første gang en kvinne trer inn i stillingen som brønnbåtskipper, skriver selskapet i en melding til iLaks.

Våge Rusten er fra Sandsøya, men bosatt i Ålesund. Hun har jobbet i Sølvtrans i flere år, og startet som dekkskadett. Innsatsen ble belønnet med fast stilling som overstyrmann i august 2017.

– Hun har seilt på hele spekteret av rederiets fartøy, men lengst på «Ronja Superior». I 2019 var hun med på overtakelsen av «Ronja Explorer», og det er her hun nå blir øverste myndighet om bord, skriver Sølvtrans og fortsetter:

– Som forvalter for over 250 arbeidsplasser på norske skip vet vi at kvinner til sjøs i 2020 fortsatt ikke er en selvfølge, og vi er derfor glad for at Helena har valgt å satse på oss. Vi i Sølvtrans jobber kontinuerlig for å ha de beste folkene om bord i våre fartøy, og med kompetente og fremoverlente kapteiner som Helena kan vi fortsette å være verdens ledende leverandør av brønnbåttjenester også i 2020.

«Ronja Explorer» FOTO: Aas Mek.