Bruksforbud for avrenning. Sjåførene fortviler, mens Statens Vegvesen er oppgitt over næringa

Nyheter
0

500 trailere med kjøreforbud.

Jevnlig har Statens Vegvesen kontroll av trailere langs norske veier, og den økte transporten av laks fører til at flere blir ilagt bruksforbud, og bøter på grunn av avrenning av lasten. Natt til i dag var det kontroll på E6 like utenfor Trondheim. Fire av lastebilene måtte stoppe for avrenning av blod og fett fra laksetransport rant ut i veien og skapte glatt veibane.

Blod og fett, ikke vann
– Ett kjøretøy måtte vente i over én time før avrenningen stoppet, går det frem av en pressemelding fra Statens Vegvesen ved Åsen kontrollstasjon.

Stig Olav Saur er kontrolleder, og forteller til Adresseavisen han er oppgitt oppgitt over at næringene ikke har tatt mer ansvar, og sørget for tette kasser. I reportasjen viser avise et bilde de har tatt som viser at det skal være blod og fett i avrenningen, og ikke bare vann.

Frank Forså  har vært sjåfør i over 30 år, og  uttrykte sin store frustrasjon over de konsekvensene for underbetalte sjåfører til iLaks tidligere i høst.

Les mer her: Det er nesten som en blir kriminell, når en blir stoppet i kontroll

Frank Forså er logistikkansvarlig hos transportfirma Øyvind Jensen på Fauske. (Foto: Steve Hernes).

42.000 biler i året
Transport av laks og ørret i 2020 førte til 42.000 lastebiltransporter på norske veger i 2020 ifølge Norsk Lastebileierforbund.

I midten av september var det en kontroll på E6 ved Berkåk i Trøndelag. I løpet av to dagers kontroll ble 34 vogntog med laks ilakt bruksforbud. Et resultat som i følge kontrollleder Morten Frantzen er nedslående på så kort tid.

Ifølge Trønder-Avisa skal det på landsbasis ha blitt ilagt kjøreforbud til 450 trailere fra påske og frem til september. Bare i region Midt var tallet 212, så mørketallene er store, skriver avisa.