Stabil eller fallende pris i avventende laksemarked

Nyheter
1091

Snittprisene holder seg på 60-tallet også neste uke.

– Prisen skal ned en del. Det var jo forventet. Kundene vil ikke ta posisjoner, sier en trader til iLaks.

– Spesielt fall på 2-3 og 6+, men også litt ned på 3-6 (kilo). Kundene er avbalanserte, og trenger ikke så mye fisk, sier han og viser til priser på 62 kroner for 3-6 kilos laks.

– Det er motbør, spesielt på den store, sier en innkjøper. – Inntrykket er 2-3 kroners svekkelse i forhold til størrelse – på hele rekken. Innspill fra markedet sier ned mot 60 kroner. 

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

Avventende
– Vi går inn i en full uke med slakting. Det har vært en liten reduksjon grunnet helligdag denne uken, forklarer han. – Jeg vet ikke hvor mye som er gjort ennå. Det er litt avventende.

Andre ser noe høyere priser for neste ukes levering.

– 63, 64, 65 kroner, sier en eksportør om de mest omsatte vektklassene 3-6 kilo. – Sidelengs, sier han om prisene sammenlignet med sist fredag. – Men var opp tidligere i uken, og så endret det seg nå.

– Det er litt fallende, men tror ikke det er så mye, sier en foredlingsinnkjøper. – Vi har kjøpt litt på 65-68 kroner. Det var jo oppe i 70 kroner på det verste. Vi har kjøpt akkurat det vi trenger for mandag, sier han mens holder på å laste på en bil med laks.

– Det virker som at det er nok fisk, legger han til.

Frys
Kjøperiveren, på et prisnivå som har løftet seg halvannen euro per kilo på et par uker, er ikke veldig høy.

– Det er helt avventende. Det kommer til å bli handlet lite, sier en annen innkjøper.

– De har tapt mye denne uken her, sier han om laksetraderne. – Det er mye storfisk i Chile – 110 prosent mer 5+ enn fjoråret. De har ikke mer lagerplass på frys. Det det handler om nå er å ikke tape penger.