Spytter inn 100 millioner til resirkulering av plastrør

Nyheter
0

– Vi vil blant annet styrke vår satsing på å gi nytt liv til plastrør som brukes til merder i fiskeoppdrettsindustrien, sier Sverre Tragethon, daglig leder i Hallingplast.

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) la i dag ned grunnsteinen til Hallingplast sitt nye produksjonsanlegg i Ål i Hallingdal.

Fabrikken har en prislapp på 100 millioner kroner, skriver Hallingplast i en pressemelding.

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) kalte produksjonsanlegget for en «inspirasjon». Daglig leder Sverre Tragethon til venstre. Foto: Hallingplast

«Dette er en ambisiøs satsing på resirkulering av rørmaterialer i plast», skriver selskapet, som har mottatt støtte fra Innovasjon Norge til fabrikken.

Den nye fabrikken skal stå klar sommeren 2024, og vil romme hele 4.500 kvadratmeter.

Kvantesprang inn i den sirkulære fremtiden
– Med dette nye anlegget tar Hallingplast et kvantesprang inn i fremtida, den sirkulære fremtiden, sier næringsministeren.

– Prosjektet skaper nye, attraktive og lønnsomme arbeidsplasser midt i distrikts-Norge, fortsetter Vestre.

I dag la næringsministeren ned grunnsteinen. Foto: Hallingplast

Det nye produksjonsanlegget vil ligge ved siden av selskapets eksisterende anlegg som i dag er arbeidsplassen til 100 ansatte. Hallingplast forventer at de vil ha behov for 30 nye medarbeidere som følge av satsingen.

Plastrør til merder
Produksjonsanlegget vil resirkulere 10.000 tonn plast i året, sier Sverre Tragethon, daglig leder i familiebedriften Hallingplast.

– Det nye anlegget skaper nye forretningsområder med et særlig fokus på sirkulærøkonomi. Vi vil blant annet styrke vår satsning på å gi nytt liv til plastrør som brukes til merder i fiskeoppdrettsindustrien, sier Tragethon.

– Vi opplever at stadig flere kommuner og næringer etterspør bærekraftige løsninger. Derfor investerer vi i dette. Produkter er tuftet på bærekraft, og sirkulær økonomi er fremtiden.

Illustrasjonsfoto av det nye produksjonsanlegget: Baus Arkitekter

Hallingplast produserer plastrør som brukes innenfor vann og avløp, havbruk, olje og gass, samt energi og telekommunikasjon, står det i pressemeldingen.

Veidekke er entreprenør for den nye fabrikken, og starter arbeidet med fundamentering omgående.