Sparebank 1 Markets satser på Lerøy og Grieg

Nyheter
0

Sparebank 1 Markets trekker frem Lerøy Seafood og Grieg Seafood som favoritter i en ny sektorrapport publisert tirsdag.

Meglerhuset gjentar sitt positive syn på sjømatsektoren og har en kjøpsanbefaling på alle selskaper under dekning. Som et resultat av et positivt syn på lakseprisene fremover, ser meglerhuset høyest oppside i oppdrettere som tradisjonelt har rapport de høyeste driftskostnadene.

Det melder TDN Direkt.

Toppvalget blant de større oppdretterne er Lerøy Seafood, og Sparebank 1 Markets venter noen operasjonelle forbedringer innen oppdrettssegmentet og økende marginer fra nedstrømsaktiviteter. Det bemerkes videre at selskapet er priset til en betydelig rabatt mot sammenlignbare selskaper.

Blant de mellomstore foretrekker meglerhuset Grieg Seafood som følge utsiktene for høye laksepriser, også med tanke på at det indikerte kostnadsnivået i Finnmark i fjerde kvartal viser noe potensial i selskapet. Sparebank 1 Markets venter en volumvekst på 19 prosent i 2022 for Grieg Seafood, det klart høyeste organiske vekstvolumet i industrien.

Kursmålet på Lerøy Seafood er uendret på 105 kroner pr aksje, mens kursmålet på Grieg Seafood høynes til 130 kroner pr aksje, fra 125 kroner.

Tirsdag formiddag er Lerøy-aksjen sist omsatt på 70,30 kroner, mens Grieg Seafood handles på 86,35 kroner.