Sølvtrans sponser talentfull Porsche-sjåfør: – Spennende at lokale folk kan komme seg ut i verden

Nyheter
1334

Sølvtrans-sjef Roger Halsebakk følger nøye med på karriereutviklingen og bilsatsingen til lokal unggutt.

Sølvtrans-logoen er godt synlig både på panseret og dørene til den blankpolerte racerbilen. Bak rattet sitter ålesundgutten Marius Nakken (26).

– Marius Nakken kjører Porsche Cup. Han er topp ti hele veien, sier Sølvtrans’ konsernsjef Roger Halsebakk begeistret.

Følger Formel 1-sirkuset
Brønnbåtrederiet han leder har puttet sponsormidler inn i ungguttens satsing.

Marius Nakken. Foto: Privat

– De kjører parallelt med Formel 1. Vi har vært med på noen turer i fjor, på Silverstone og i Mexico. Det er jo en kjempestor sport, sier Halsebakk til iLaks.

Marius Nakken startet sin racingkarriere allerede som fireåring, med go-kart. I 2010 gikk han videre til Seven Racing og, to år seinere, NTCC hvor han vant fem mesterskap. I 2017 signerte han for det tyske teamet MRS i Porsche Carrera Cup. Her debuterte han i 24-timersløpet i Dubai.

– Uten fantastisk support fra Sølvrtans og mine øvrige samarbeidspartnere kunne jeg ikke vært i med på dette nivået i verdenstoppen. De er livsviktige for meg, sier Nakken til iLaks.

– Jeg er utrolig takknemlig, ydmyk for den støtten jeg får, og at de er med å ta del i min satsing.

– Jeg er stolt over å ha Sølvtrans som samarbeidspartner. Det er flere fellestrekk når man tenker på det. Vi har begynt å det små her på Vestlandet, vokst oss store og etterhvert ut i verden. Både for meg som idrettsutøver og Sølvtrans handler det om langsiktig og knallhard jobbing over tid, det å sette seg mål og aldri gi seg, sier Nakken.

Kræsjet
Den mekanikerutdannede reder Halsebakk legger ikke skjul på at motorsport ligger hans hjerte nært. Han er glad i raske kjøretøy, og da særlig motorsykkel som han har kjørt en hel del.

Publisert av Roger Halsebakk Lørdag 13. juli 2019

Les også: Her bygger brønnbåtrederen sitt nye funkishus

Roger Halsebakk er glad i motorsykler. Foto: Privat

– Jeg gjorde det. Helt frem til jeg kræsjet på bane for to år siden, sier Halsebakk før han legger til: – Men jeg har en Harley ennå.

Kapital
Sponsorsatsingen skjer imidlertid ikke i privat regi. Den utføres av rederiet på Skansekaia i Ålesund.

– Sølvtrans er sponsor. I fjor hadde vi med Ronja Capital, for å få kapital til Mexico-turen. Men Sølvtrans er med hvert år, sier Halsebakk.

Tanken er også at de ansatte i Sølvtrans skal få nyte godt av satsingen.

Konkurranse
– Planen var at vi skulle ha en konkurranse med de seilende, der de kunne vinne tur, men så kom den der Covid-19, sier Halsebakk videre.

– Men vi skal fortsette å sponse. Det er i hvertfall spennende at lokale folk kan komme seg ut i verden.

Sølvtrans nøyer seg ikke bare med å sponse Porsche-satsingen til Marius Nakken. Rederiet sponser også roeren og OL-håpet Martin Helseth (24).

– Han skulle være med sammen med [Olav] Tufte [til OL]. Nå blir det OL neste år, så han har lagt seg i hardtrening, sier Halsebakk.

Foto: MRS