Sølvtrans-båt ble tatt av vinden og rammet ferge i Sandnessjøen

Nyheter
0

Uhell for «Aqua Havsøy».

– Det skjedde i Sandnessjøen rundt femtiden i natt. Brønnbåten har kommet borti en Norled-ferge, forteller Harald Tom Nesvik, samfunnskontakt i Sølvtrans, til iLaks.

Ifølge MarineTraffic la «Aqua Havsøy» til klokken 0450 natt til fredag. Fergen som ble truffet er «Folgefonn». Ifølge Nesvik er det minmale skader på de to fartøyene.

Omfang
– Det er noe malingsavkraping. Man holder på å jobbe med det nå. Det er ingen kollisjon. Den ble tatt av vinden i forbindelse med at den skulle legge til, og touchet såvidt bort i. Vi ser nå på hva som er omfanget.

Harald Tom Nesvik. FOTO: NFD

Det var sterk vind i natt. Fredag morgen blåser det fortsatt sørøstlig kuling i området.

– Det er ingen kollisjon. Den har støtt borti, og såvidt vi har bragt på det rene var det ingen om bord i fergen, sier Nesvik.

Brønnbåten «Aqua Havsøy» er 84 meter lang og 16 meter bred. Det har et netto brønnvolum på 3900 kubikkmeter.

Prosedyrer
– Når man legger til, blir man dradd inntil. Det er ikke noen større sak, men vi ser på malingsavskraping og hva som er skjedd. Det er ikke noe noe stort sammenstøt, understreker Nesvik.

– Det er ingen stor sak, men vi følger våre prosedyrer uansett. Alle sånne ting går vi gjennom uansett. Har man vært borti noen, så rapporteres det, sier han.

«Aqua Havsøy» og «Folgefonn» ligger begge nå fortøyd ved kai i Sandnessjøen.

Kart: MarineTraffic