Solgte Yatek for å returnere til oppdrett og landbasert anlegg ved Bulandet

Nyheter
0

Toget går.

Sju år etter etableringen servicebåtrederiet Yatek, selger Øyvind Høie selskapet og starter som driftsleder ved Bulandet Miljøfisk. Yatek ble etablert av Høie og hans to sønner i 2015 som en familiebedrift i Leirvik i Sogn. Når sønnene ikke ønsket overta drifta, meldte det uunngåelige spørsmålet om salg seg forteller.

Øyvind Høie. Foto Yatek

– Jeg har jo drevet med oppdrett i 27 år i Masfjordområdet, og med et tilbud om å starte som driftsleder hos Bulandet Miljøfisk var det riktig tidspunkt, sier Øivind Høie.

Høie forteller de spurt han for ei god stund tilbake, men med fullt engasjement i Yatek ble det vanskelig å kombinere med driftsleder jobb, forteller han til iLaks.

De nye eierne
Høie solgte til Otech Marine Services Norway, som driver med offshore dykking og marine tjenester. Yatek har to båter «Transporter» og «Ayla» som sørger for utsett av nøter, høyeffektiv notspyling med FNC8 ROV-vasker og andre servicetjenester til oppdrettere i regionen.

Ved Bulandet kan Øyvind Høie dra nytte av sine mange år som driftsleder for matfiskanlegg i sjø. Nå skal han sette beina på et nytt landanlegg. Bulandet Miljøfisk skal ha 28 store oppdrettskar til sitt nyskapende, landbaserte oppdrettsanlegg. Etter planen skal første utsetting av fisk skje våren 2022.

Les mer: Bulandet Miljøfisk har startet monteringen av 28 slike oppdrettskar

Dette blir de nye omgivelsene til Øyvind Høie i årene som kommer. Illustrasjon: Bulandet Miljøfisk

Spent på returen
– Jeg er spent på å gå tilbake til matfiskbransjen. Er jo blitt 55 år så skulle jeg få mulighet på landanlegg tror jeg toget går nå, sier Høie.

Han ønsker ikke å si noe om prisen de fikk for salg av Yatek, men salgssummen gjør at han ikke ser med uro på framtida og ny jobb. Høie eide selv 25 prosent av Yatek, de to sønnene 50 prosent og Aria Invest 25 prosent. Yatek omsatte for 8,1 millioner kroner og fikk et driftsresultat på 1,8 millioner kroner i 2020.