Smir vokser: Overtar KB-Gruppen

Nyheter
0

Oppkjøpet er viktig i forbindelse Smirs satsing på nedsenkbare merdløsninger.

Havbruksteknologi- og tjenesteleverandøren kjøper service- og dykkerselskapet KB-Gruppen i Rørvik, fremgår det av en pressemelding.

Are Brekk er daglig leder i Smir-gruppens rederivirksomhet Hydro Shipping. I likhet med KB-Gruppen er Hydro Shipping lokalisert i Rørvik i Nærøysund kommune. Han ser et betydelig potensiale for å videreutvikle og skape nye maritime tjenester rettet mot havbruksnæringen.

– KB-Gruppen har over 20 års erfaring fra et bredt spekter av dykker- og serviceoperasjoner langs hele Norskekysten. Oppkjøpet styrker samtidig både kapasiteten og fleksibiliteten i vår flåte, sier Brekk.

Overtar fartøy og mannskap
Som følge av oppkjøpet blir servicefartøyet «KB Rokk» og den hurtiggående dykkerbåten «KB Storm» en del av Smir-gruppen. Det samme gjør mannskapet og ledelsen, inkludert gründer og daglig leder Ola Krystad.

I desember ble en intensjonsavtale om salg av KB-Gruppen til Nærøysund Aquaservice terminert.

– Etter at dette ble kjent, opprettet vi dialog med Smir og Hydro Shipping og fant raskt tonen sammen. Nå sikres samtlige arbeidsplasser og selskapets verdier vil bli forvaltet på en måte som gjør det naturlig for meg å jobbe sammen med nye eiere og kolleger, sier Ola Krystad.

Komplementære ferdigheter
Ifølge Hydro Shipping-sjef Are Brekk er oppkjøpet viktig i forhold til Smir sine nedsenkbare løsninger.

– Sammen med Ola og de dyktige mannskapene i KB-Gruppen, er vi allerede i full gang med å se på nye og effektive tjenestekonsepter for havbruksnæringen der dykkere inngår. Smir ser dette som spesielt viktig i forbindelse konsernets satsing på nedsenkbare merdløsninger, og at stadig flere oppdrettere ønsker å ta i bruk denne teknologien, sier Brekk.

Smir-gruppen er lokalisert med hovedkontor i Langevåg ved Ålesund, og har avdelinger i Bjugn, Trondheim og på Rørvik. Konsernet eies av Odd-Einar Grøntvedt og Frank Øren.