Smir og Badinotti samarbeider om nedsenkbare merder

Nyheter
0

Smir og Badinotti Group har inngått en samarbeidsavtale om leveranser av nedsenkbare oppdrettsmerder.

Badinotti har mer enn 20 års erfaring innenfor området «Deep Farming», så dette er på langt nær noe nytt område for dem, skriver selskapene i en pressemelding.

For Badinotti markerer dette et betydelig skritt i møte med utfordringer i havbruksnæringen. Gjennom teknologisk utvikling og strategiske forbedringer ønsker Badinotti å etablere seg som markedsledende i å tilby merdekonstruksjoner for akvakultursektoren, sier Sergio Biancheri, general manager i Badinotti.

De har levert nedsenkbare løsninger for oppdrett i svært værharde områder, med bølgehøyder som kan komme opp i 15 meter. Primærfunksjonen til deres leveranser er å beskytte anlegg under krevende vær og sjø.

Sergio Biancheri, General Manager EMEA i Badinotti og Øyvind Nymark, CEO i Smir. Foto: Smir

Det Smir vil tilføre selve systemet, er muligheten for fôring i neddykket tilstand, og automatisering av operasjonene.

– For Smir blir dette et ledd i strategien om å tilby både forebyggende løsninger og behandlingsverktøy i kampen mot lusen. Vi ser veldig frem til å introdusere våre felles løsninger til det norske markedet, sier Øyvind Nymark, konsernsjef i Smir

– I Norge vil vi hovedsakelig se etterspørsel for et slikt system for det formål å holde fisken under lusebeltet. Vi er allerede i dialog med norske kunder, og målet er å ha en pilot på plass i et oppdrettsanlegg så snart det lar seg gjøre, fortsetter han.