Smir landet storkontrakt innen dypvannsfôring

Nyheter
0

Skal etter planen være ferdig installert i løpet av april.

Havbruksteknologi- og tjenesteleverandøren har nylig inngått kontrakt med et ledende, ikke navngitt oppdrettsselskap for levering av vannfôringssystemet Smirfeeder. Systemet skal installeres på to lokaliteter i PO6 og skal kunne levere fôr til opptil 12 merder rigget for dypvannsdrift.

– Det har vært en veldig fin prosess i forkant av avtalen, og det er gledelig at vi kan bidra til å effektivisere fôringen til kunden, og samtidig sikre de en løsning som bidrar til en mer bærekraftig produksjon av laks i årene framover, sier salgssjef i Smir, Frode Rygh.

Frode Rygh. Foto: Smir

– Det er opplagt at dette er en veldig viktig avtale for Smir. Det er en ny kunde for oss på dette området, og de viser tillit til både våre tekniske løsninger og kompetansen til folket i Smir, sier toppsjef Øyvind Nymark til iLaks.

– Avtalen legger grunnlaget for et langt og godt samarbeid innen fôringsstrategi. Vi ser jo også dette som et ledd i strategi for det grønne skiftet, der vannfôring vil gjøre sitt store inntog i tiden fremover, mener han.

– Dypvannsdrift er også i «startgropa» i næringen, og Smir har posisjonert seg godt som en leverandør av utstyr og tjenester som hjelper kunder med helheten i dypvannsdrift, fortsetter Nymark.

Han ønsker ikke å utdype hvor stor kontrakten er i kroner og øre.

– Vi kan ikke si mye rundt kontraktsverdi, men isolert sett innebærer avtalen et tosifret antall millionbeløp, sier Nymark.