Smir landet avtale om vannfôring med Lingalaks

Nyheter
0

Smir har nylig inngått kontrakt med vestlandsoppdretteren Lingalaks for leveranse av vannfôringssystemet Smirfeeder til deres visningslokalitet på Toska Sør i PO4.  

Systemet skal kunne levere fôr til opptil 14 merder, og skal leveres ferdig installert på ny fôrflåte i sommer.

Det har over en lengre periode pågått samtaler mellom de to selskapene, og Lingalaks har vært gjennom en nøye utvelgelsesprosess for å lande på riktig løsning.

– Vi har vært svært nøye og grundig i vår vurderingsprosess rundt valg av løsning på fôringssystem til vår nye flåte, hvor Smir har vært tett på gjennom hele prosessen og besvart alle våre spørsmål knyttet til system, drift og service. Dette gjør at vi er trygge på å ha funnet en løsning som dekker våre behov, og at vi har valgt en fremtidsrettet og god teknisk løsning som vil sikre oss en bærekraftig og stabil produksjon fremover, sier Georg André Melcher, prosjektleder i Lingalaks, i en pressemelding.

Frode Rygh. Foto: Smir

Salgssjef i Smir Frode Rygh er svært fornøyd med å kunne levere Lingalaks en bærekraftig løsning for effektiv og skånsom transport av fôr.

– Vi opplever Lingalaks som en svært innovativ og framtidsrettet aktør som ikke er redd for å ta i bruk nye løsninger for å sikre bærekraftig produksjon av laks. Det at de velger Smirfeeder til en av deres visningslokaliteter ser vi på som en stor tillitserklæring, og vi gleder oss til samarbeidet, sier Rygh.

Partene ønsker ikke å opplyse det avtalte kontraktsbeløpet for det nye fôringssystemet.

Her er lokaliteten som skal ha fôringsseystemet. Foto: Lingalaks