Slo forhåndstipsene med 127 mill

Nyheter
853

SalMar banket meglerhusenes estimater i tredje kvartal.

«The empire strikes back – EBIT 17% higher, guiding up!»

Det er Nordea-analytikers Kolbjørn Giskeødegårds tilnærming etter å ha lest gjennom dagens kvartalsrapport fra SalMar. I et analysenotat bemerker han at det positive avviket fra forhåndstispene er drevet av bedre prisoppnåelse og lavere kostnader enn forventet. I tillegg guider SalMar opp 2017-volumet med 3.000 tonn – til 134.000 tonn laks.

Les også: Kostnadsreduksjon ga over 800 millioner i pluss for SalMar

Positiv reaksjon
SalMar bokførte et driftsresultat på saftige 801 millioner kroner i kvartalet. Analytikerkorpset tok sats på 681 millioner kroner.

«Basert på høyere EBIT enn forventet og høyere volumguiding forventer vi å øke 2017- og 2018-estimatene. Vi forventer en positiv aksjereaksjon idag», skriver Giskeødegård.

Kilde: Sparebank1 Markets

Også Sparebank1 Markets’ lakseanalytiker Tore A. Tønseth lar seg begeistre av SalMar-tallene som ble offentliggjort i morges.

Fete kontrakter
«De solide tallene drives av kostnadsforbedringer, men også 2-3 kroner/kg høyere prisrealisering. SALM har 40% kontraktsandel i fjerde kvartal, på sannsynligvis svært høye nivåer (samme som 1H 2017), som sikrer inntjening i en situasjon med svak prisutvikling. Kontraktsandel for 2018 er for tiden på 25% (nivå ukjent)», kommenterer Tønseth i en kundemail.

«Vi må løfte våre estimater etter denne rapporten. Kostnaden er ned og volumet er opp», supplerer han.