– Sliter med å komme opp på 20-tallet på EBIT per kilo

Nyheter
862

– Det er fantastisk, sier Nordea-analytiker Kolbjørn Giskeødegård om Marine Harvests fjerde kvartalsresultat som ble offentliggjort i morges.

Giskeødegård, som nylig ble toppranket av Kapital, er den eneste i analytikerkorpset som har negativ anbefaling på Marine Harvest-aksjen. Han bemerker at oppdrettskjempen dro inn 24 kroner per kilo på sine norske oppdrettsanlegg i kvartalet.

Sliter
– Men selv med priser over 60 kroner kiloet sliter en med å komme opp på 20-tallet på EBIT per kilo, sier Giskeødegård som onsdag morgen er ordstyrer ved Sjømatdagene på Hell.

Mens Nordea Markets er negativ til prisingen av Marine Harvest, er overveldende flertallet av meglerhusene positive. Elleve analytikere har kjøpsanbefaling, tre hold og en selg, ifølge TDN Finans.

En av dem som er «bullish» er Sparebank1 Markets fiskeanalytiker Tore A. Tønseth.

Bedre enn ventet
– Dette er en sterk rapport fra Marine Harvest, skriver Tønseth i en kommentar til dagens Marine Harvest-tall.

Han bemerker at selskapet med dagens resultat slo konsensus estimater med 4-6 prosent.

– Mest interessant i rapporten er de svært gode resultatene for MHGs kjernevirksomheter, fortsetter Tønseth som har en klar kjøpsanbefaling på aksjen.

Finansmarkedet tar godt i mot tallene etter børsåpning. Marine Harvest-aksjen stiger med tre prosent etter en halvtimes handel på Oslo Børs.