Slik vil Nordic Aquafarms’ massive USA-anlegg se ut

Nyheter
2653

Planlegger bygging neste år.

Nordic Aquafarms har fullført nesten hele sin due diligence på 40 hektar i Belfast, Maine, hvor selskapet planlegger å bygge landbasert lakseoppdrett. Selskapets administrerende direktør Erik Heim opplyste ondag kveld at selskapet skal fortsette med forbehandling og utarbeidelse av de ulike statlige og lokale tillatelser som vil være nødvendige for selskapet å begynne første byggetrinn neste år.

Les også: Erik Heim & co bygger gigantanlegg i Maine: Vil produsere 33.000 tonn på land i USA

Testbrønner
– Vi har bekreftet at nødvendige forhold er på plass på stedet for vår planlagte oppdrettsproduksjon, inkludert tilgjengeligheten av rent, rikelig og bærekraftig grunnvann fra testbrønner, sa Heim. – Vi har nå over 90 prosent tillit knyttet til lokaliteter og krav, og som et resultat vil det gå videre med engineering og tillatelser.

Nå har Nordic Aquafarms presentert skisser av det planlagte anlegget, som viser hvordan bygningene vil se ut og hvordan de passer inn i landskapet. Ved å presentere de illustrasjonene, inkludert luft- og bakkeperspektiv, gjentok Heim Nordic Aquafarms forpliktelse til å utvikle et «grønt» anlegg med «myk» integrering i landskapet. Han uttalte også at bemanning for selskapets første amerikanske anlegg går fremover.

Støtte
I tillegg flytter Heim til Maine i oktober for å lede den amerikanske virksomheten. Et lite konsernkontor som skal fungere som hovedkvarter for Nordic Aquafarms Inc., selskapets amerikanske datterselskap, som vil bli etablert i Portland sent på sommeren.

– Vi er veldig fornøyd med fremgangen som vi har gjort siden vi kunngjorde prosjektet i januar. Vår due diligence på lokaliteten og sterk støtte fra Belfast by bekrefter at dette er et flott sted for dette spennende prosjektet, sier Heim. – Omfanget og tempoet i vårt arbeid vil øke betydelig i de kommende ukene.

Multinasjonalt
Nordic Aquafarms er særlig kjent for datterselskapet Fredrikstad Seafood som for tiden fører opp et anlegg i østfoldbyen. Selskapet har også et landbasert oppdrettsanlegg i Danmark.

I januar offentliggjorde Nordic Aquafarms sine planer for landbasert lakseoppdrett i Belfast, Maine, som skal bygges i flere faser. Første byggetrinn har en årlig produksjonkapasitet på rundt 13.000 tonn. Ferdig utbygget vil anlegget kunne produsere 33.000 tonn laks per år.