Slik skal Akvafarm doble smoltproduksjonen uten å bruke mer vann

Nyheter
505

Akvafarm i Bergsbotn på Senja gjør sin største investering siden oppstarten.

På årets siste dag i fjor ble det kjent at Akvafarm fikk på plass en ny konsesjon, som gjør at selskapet dobler produksjonen fra 2,5 millioner smolt til fem millioner smolt.

Selskapet, som er en del av Brødrene Karlsen-gruppen, bygger nå opp for 45 millioner kroner for å takle økningen i produksjonen. Byggingen foregår samtidig som selskapet produserer for fullt.

– Det blir en varmtvannsavdeling, hvor vi skal benytte samme energianlegg som vi har på andre siden av veien ved at vi har CO2-lufting som gjør at vi gjenbruker 50 prosent av vannet. Det blir tatt ut fra karet, og så blir det luftet og renset, før det går tilbake i karet. På den måten skal vi doble produksjonen  uten å bruke mer vann, forklarer daglig leder Odd Steinar Olsen til Folkebladet TV.

Utbyggingen, basert på erfaringer, står selskapet for selv. Totalt investeres det 45 millioner kroner.

– Forhåpentligvis vil det bety at vi får noe igjen for den. Det er en stor investering, men siden vi skal doble produksjonen uten mer oppvarming av vann eller forbruk ellers av vann, så mener vi at det skal være en god investering, sier Olsen.