Slik jobber politiet for å finne den savnede Lovundlaks-ansatte

Nyheter
1081

Politiet starter nye søk etter en 32 år gammel mann ansatt hos Lovundlaks, som forsvant etter å ha falt i sjøen fra en arbeidsbåt.

Det var fredag ettermiddag at en 28 fot stor arbeidsbåt fra Lovundlaks kantret ved Sleneset i Nordland. Det skal ha vært mørkt og dårlig vær med 30 knops vind og tett snødrev da ulykken inntraff. En person ble berget, mens den andre fortsatt er savnet.

Denne uken starter politiet nye søk etter den savnede, som er antatt omkommet.

– Det vil bli gjennomført skanning av havbunn og strandsøk i aktuelle områder. Det vurderes også bruk av drone i søket. Savnede var iført mørke klær når han forsvant, sier Hege Kvalvik Viken i Nordland politidistrikt, ifølge NRK.

Det jobbes fra politiets side med å få en miniubåt med sonar opp til ulykkesstedet, slik at det kan gjennomføres undervannssøk. Politiet er også i dialog med lokale aktører som kan bistå i søkearbeidet.

Politiet etterforsker videre saken som en arbeidsulykke. Det er gjennomført kriminaltekniske undersøkelser av båten, samt at politiet vil avhøre vitner og ha samtaler med lokalkjente, som kjenner området der den savnede forsvant.

Tirsdag skrev for øvrig Lovundlaks dette på sin Facebook-side:

«Det er tøffe dager på Lovundlaks. På den ene siden er vi utrolig glade for at én av våre kollegaer kom fra kantringen med livet i behold. På den andre siden er det så uendelig tungt å måtte konstatere at én av oss har kommet bort på havet. Det å forholde seg til disse følelsesmessige ytterpunktene er brutalt, ikke bare for oss, men særlig for de to familiene som er involvert. Våre tanker går til de pårørende.

Samholdet og kameratskapet i Lovundlaks har alltid vært godt. Det medfører at når en tragedie rammer oss, så slår det ekstra hardt. Samtidig er det også dette samholdet som gjør at vi skal reise oss igjen. Vi skal jobbe oss gjennom den tungen tiden – og vi skal ha alle med oss.

Alle i Lovundlaks ønsker å uttrykke en stor takk for all den støtte og bistand vi fikk, både under selve leteaksjonen og i dagene som nå har gått. Det har vært overveldende. Dessverre har vi ikke hatt muligheten til å respondere på alle henvendelsene, men omtanken og engasjementet har rørt oss alle.

I det videre så leder politiet søket etter en antatt omkommet. Vi forholder oss til dette og har en god dialog, og har stilt alle våre ressurser til disposisjon.

Vi har et sterkt håp om også å få sistemann hjem.»