Slidre Ørretsenter har meldt oppbud: – Det er en tung dag for oss

Nyheter
2332

Økonomiske tap knyttet til listeria-utbrudd, gjorde at styret i Slidre Ørretsenter har meldt oppbud fra 14. november, ifølge Brønnøysundregistrene.

– Det stemmer, sier daglig leder Mads Kjernsholen til iLaks på spørsmål om det er åpnet konkurs i Slidre Ørretsenter.

Ifølge Kjernsholen har konkursen sammenheng med at det i fjor ble oppdaget listeria-bakterier i rakfisk produsert av selskapet. Selskapet omsatte for seks millioner kroner i 2018, og fikk et driftsresultat på minus 284.000 kroner.

– Vi har dratt på oss tap fra i fjor inn i det nye regnskapsåret. Manglende inntjening gjør at styret ikke har noe valg enn å melde oppbud, forklarer Kjernsholen og fortsetter:

– Det tapet har vi hele tiden jobbet med å snu, og vi har trodd vi skulle klare det. Men så skjønte vi at vi ikke kunne ta det mer videre fordi da ville andre kreditorer lide.

Han tok i 2006 over selskapet, som ble stiftet i 1973, sammen med Terje Kjernsholen.

– Vi er en liten familiedrevet nisjebedrift. Det er en tung dag for oss, det er ingen hemmelighet. Det lå tungt på hjertet å måtte gå til skifteretten, sier en tydelig preget Mads Kjernsholen.

Slidre Ørretsenter produserer i hovedsak rakfisk, men er også en stor leverandør på fersk fisk, ifølge selskapets hjemmeside. Selskapet har produsert rundt 54 tonn årlig ut i butikk, primært til Coop.

Ifølge hjemmesiden til selskapet har de bemerket seg med flere titler under NM og ble kåret som gullvinner under Rakfisk-NM i 2017, 2016, 2015 og 2010.