Slakteriet Brekke utvider for ti millioner kroner

Nyheter
1530

Slakteriet Brekke i Instefjord i Vestland har startet opp med to nye prosjekter.

Bedriften slakter laks og ørret fra frittstående oppdrettere i Florø og i Brekke i Sogn, og skal nå utvide avdelingen hvor fisken blir bløgget.

Knut Strømsnes. FOTO: Slakteriet Brekke

– Her blir det tilrettelagt for mottak av ferdig bløgget fisk, som blir levert med bløggebåter. Cirka 50 tonn skal vi kunne lagre med denne løsningen. Her skulle vi vært godt i gang, men mye av utstyret skulle produseres i land, som er tungt preget av pandemien som rir oss. Håpet er at vi skal være klar med nytt mottak i slutten av mai, sier daglig leder Knut Strømsnes til iLaks.

I tillegg skal Slakteriet Brekke utvide med en avdeling, som skal håndtere kveite.

– Det blir en mottaksavdeling, en produksjonsavdeling og en kjøleavdeling, sier Strømsnes.

– Vi vil også kunne tilrettelegge for filetering og vakuumering av kveite når behovet melder seg. Denne utvidelsen er i godt gjenge, og vi håper vi kan ta det i bruk i løpet av sommeren.

Slakteriet Brekke har også pakket kveite tidligere.

– Det har vært en såpass liten produksjon, cirka et tonn per uke, at vi har håndtert det i et mindre lokale. Det blir nå en merkbar økning, avslutter Strømsnes.

Det var lokalavisen Porten, som omtalte utvidelsen først.