Skretting stenger ned fôrproduksjonen i Storbritannia: For tøff konkurranse

Nyheter
803

Verdens største fiskefôrselskap har startet en prosess med konsultasjon med ansatte med sikte på å stenge produksjonen i Storbritannia innen slutten av april 2019.

Dette trekket tar sikte på å redusere overkapasiteten i det høyt konkurranseutsatte markedet for laksefôr og bedre utnytte selskapets eksisterende produksjonsanlegg i øvrige deler av Europa. Selskapet har ingen planer om å stoppe produksjonen i andre markeder, og vil fortsette å forfølge sin fast etablerte vekststrategi.

– Dessverre opplever vi uholdbare markedsforhold i Storbritannia. Med et nytt stort fôranlegg som blir operativt i Skottland tidlig i 2019, forventes den totale fôrkapasiteten i regionen å overstige det totale markedet med mer enn 50 prosent. Dette reduserer prisene, noe som fører til et uholdbart kommersielt miljø, sier Therese Log Bergjord, administrerende direktør Skretting, i en pressemelding.

Skrettings anlegg i Longridge.

Tøff beslutning
– Vi har derfor tatt beslutningen om å begynne å konsultere med våre ansatte i den hensikt å stenge ned fôrproduksjon i Storbritannia.

Skretting vil fortsette å levere fôr til det britiske markedet hvor det er økonomisk levedyktig.

– Dette er en tøff beslutning for Skrettings ledergruppe og eier, Nutreco, som vurderer konsekvensene for våre lokale ansatte og partnere. I den foreslåtte planen vil alle anlegg, inkludert to fabrikker, stenges, og rundt 100 ansatte kan bli overflødige. Først og fremst konsentrerer vi oss nå om å finne gode løsninger med våre ansatte, kunder, leverandører og partnere i Storbritannia, sier Log Bergjord.

19 land
Mens Skretting opplever regionale markedsutfordringer i Storbritannia, driver konsernet aktivt utvidelse av den globale havbruksnæringen fra sin virksomhet i 19 land på tvers av alle kontinenter.

– Akvakultur er en stadig viktigere og attraktiv løsning for å møte voksende etterspørsel etter sunn mat. Som verdensledende innen fiskefôr, er vi fullt klar over vårt ansvar. Derfor er vi forberedt på å ta tøffe beslutninger for å sikre tilstrekkelig lønnsomhet for å finansiere vår fremtid og å forbli en pionér for fortsatt bærekraftig utvikling av akvakulturindustrien, sier Log Bergjord.