Skottene får holde fisken lengre i sjøen for å bøte på koronatrøbbel

Nyheter
546

Midlertidige tiltak under utbruddet av Covid-19.

I en pressemelding skriver den skotske oppdretterforeningen SSPO at det er avtalt midlertidig reguleringsfleksibilitet med myndighetene SEPA og Marine Scotland for å hjelpe til med å håndtere virkningen av redusert tilgjengelighet og avbrudd i prosessering og detaljistdistribusjon som følge av Covid-19.

Dette ivaretar dyrevelferd og er med på å sikre tilførsel av fersk mat til supermarkeder i Storbritannia mens de beskytter personalet, heter det.

SSPO og dets medlemmer har forventet sannsynligheten for permitteringer, samt forstyrrelse av fiskeforedling og redusert tilgang til markeder, skriver SSPO.

SSPOs bærekraftsdirektør Anne Anderson uttaler at «alle lakseoppdrettere jobber først og fremst for å sikre arbeidsstyrkenes sikkerhet. De har også en aktsomhetsplikt til å passe fisken sin og overholde de strenge forskriftene som støtter lakseoppdrett.»

”Vi ønsker imidlertid at myndighetene erkjenner at dette er eksepsjonelle omstendigheter og er takknemlige for deres pragmatiske forslag. Fleksibiliteten rundt disse problemene vil være svært nyttig.»

«Bransjens forpliktelse til å kommunisere med SEPA vil sikre at både regulatorer og selskaper kan overvåke fremgangen og forutse skiftende omstendigheter for å se på fisken og miljøet.»