Skolelaksen i sjøen

Nyheter
519

Gjennom godt samarbeid med næringsaktørene får vi hele tiden tilgang til gode praksisplasser og flotte «klasserom» med moderne produksjonsutstyr. Når nå skolens laksekonsesjon settes i drift forsterker vi dette samarbeidet ytterligere. Med tanke på de gode søkertallene vi har til neste skoleår håper vi at dette skal være starten på en utvikling hvor flere ser mulighetene de har for en allsidig og fremtidsrettet naturbruksutdanning på Kleiva.

Det skriver Sortland videregående skole i en pressemelding mandag.

Rolf-Arne Reinholdtsen i Eidsfjord Sjøfarm og Lasse Harr i Akvakultur i Vesterålen er begge enige om at dette er et samarbeid som er viktig for å bygge opp fagkunnskap. Havbruksnæringen er avhengig av stabile fagfolk, og det får de best ved å hente lærlinger fra eget distrikt. Deres tilbakemeldinger på lærlingene som har kommet ut er meget gode.

Produksjonen på Kleiva har siden femtitallet og frem til i dag utviklet seg til å bli i overkant av 3.000 kilo sau,  i overkant av 20 000 kilo egg og i overkant av 200 000 kilo med melk. Nå kan vi i tillegg legge til mer enn 1 million kilo med laks årlig. Dette betyr mye for skolens tilgang til relevant praksisarena, og innebærer økonomisk gevinst som vil være øremerket utviklingen innenfor naturbruk ved Sortland videregående skole, heter det videre i meldingen.