Skeptisk til matfiskoppdrett på land

Nyheter
484

- Jeg tror næringen skal være i havet. Det er ikke naturlig at den ligger på land, sier Beltestad til Bergens Tidende (krever pålogging).

– Det er enormt gode forutsetninger for å drive havbruk i Norge, med store havområder. Legger man sammen alle anleggene i Norge i dag, dekker de et område på størrelse med Andøya. Dette utgjør cirka 0,5 prosent av tilgjengelig sjøareal langs norskekysten. Det sier litt om mulighetene. Å flytte lenger ut i havet kan bidra til enda større arealer tilgjengelig på sikt, sier han videre.

Beltestad har tro på å finne løsninger for å få bukt med lakselus og rømninger.

- Først og fremst vil jeg si at Norge har verdens strengeste myndighetspålagte miljøkrav når det gjelder produksjon av laks. Næringen har noen utfordringer, men dette er noe næringen og vi jobber knallhardt og målrettet med å løse. Vi satser aller mest på produksjon av rognkjeks som er en meget effektiv lusespiser, og har investert mye i produksjon av denne. Jeg er sterk i troen på at dette skal vi klare å løse sammen med resten av næringen, sier Beltestad.