Skarsvåg overleverte båt som skal betjene Nordlaks’ Havfarm

Nyheter
1652

Nordlaks Oppdrett har fått overlevert sitt nye fartøy «Nora» fra Skarsvåg Boats. Fartøyet skal primært brukes i forbindelse med med Nordlaks’ Havfarm som skal lokaliseres ved Vesterålen.

«Nora» er av design-betegnelsen «Skarsvaag 1400» og er et hurtiggående enkeltskrogs fartøy som primært skal brukes i forbindelse med Nordlaks nye Havfarm som er under bygging i Kina.

Overleveringen skjedde onsdag 27. november, og fant sted i Trondheim. Båten er nå på tur mot sin hjemmehavn Stokmarknes.

Fartøyet baugkonstruksjon er spesialkonstruert for å dokke fartøyet mot Havfarmen. Dette vil gjøre mannskapsbytte og lignende sikkert og effektivt, skriver Skarsvåg Boats i en pressemelding.Daglig leder ved Skarsvåg Boats Kai-Egil Skarsvåg forteller at dette er båt nummer to verftet bygger til dette formålet. Søsterskipet «Ocean Supplier» ble i oktober 2017 levert til «Ocean Farming», og har vært i kontinuerlig drift ved selskapets havmerd på Frohavet.

Skarsvåg forteller videre at han er ydmyk overfor tilliten Nordlaks viser ved å velge Skarsvåg Boats som verft for deres nye båt.

Båten er 14 meter lang og er utstyrt med to stykk Volvo Penta D8 IPS fremdriftsmotorer.