SkaMik og Moen Marin med historisk kontrakt: Frøy signerer avtale på verdens største avlusningssystem

Nyheter
2845

Frøy utstyrer sitt nyeste spesialfartøy med verdens største avlusningssystem. For den Rørvik-baserte produsenten SkaMik betyr det rekordkontrakt. – Dette er en historisk avtale for alle parter, og vi er stolt av å få den på plass, sier Lars Ivar Elvertrø i Moen Marin, SkaMiks mangeårige samarbeidspartner. 

Nylig ble det kjent at Frøy investerer i en nær 70 meter lang supplybåt som skal bygges om til et høykapasitets avlusningsfartøy.  

– Vi er spesielt fornøyd med at det er Frøy signerer avtalen. At verdens største serviceselskap investerer så tungt i dette, sender et tydelig signal om kvaliteten på SkaMik-systemet, sier Elvertrø i en pressemelding.

Tillitserklæring
Salgssjef Elvertrø påpeker også at hverken Frøy eller sluttkunden tidligere har kjøpt produkter fra SkaMik. 

– Når de nå har slått på stortromma med den største ordren i SkaMiks historie, og det i tillegg blir verdens største system, tar vi det som en stor tillitserklæring.

Geir Skarstad, daglig leder i SkaMik, kan fortelle at de har lagt ned en betydelig innsats i videreutvikling av metoden. Resultatet er et avlusningssystem med dokumentert lav stressbelastning og god velferd under avlusning. I tillegg gjenoppretter fisken raskt l appetitt og er etter kort tid tilbake i normal fôring. 

– De tre faktorene som er avgjørende for et avlusningssystem, er fiskevelferd, avlusningseffekt og nok kapasitet. SkaMik-systemet leverer godt på alle tre faktorer, sier Elvertrø.

Ved et veiskille
Driftskoordinator i Frøy, Karl Erik Saure, har stor tro på systemet de nå har kjøpt, og understreker at fiskevelferd har vært et tungt lodd på vektskålen. Samtidig legger han til at de står ved et veiskille.

– Det er nå vi skal bevise at behandlingsbåter kan konkurrere med brønnbåter på både pris, kvalitet og effektivitet. Nå er det litt være eller ikke være, sier Saure og avslutter:

– Men er det et prosjekt som kan bevise det, er det dette.