Skal ha vært i avgjørende møter med kinesiske interessenter – kan bli laksefly fra Evenes i april

Nyheter
1228

Stig Winther i logistikkselskapet Pole Position Logistics sier viktige spørsmålsstillinger er ryddet av veien.

Under innspillskonferansen til Jernbanedirektoratet i Narvik i september, sa Winther at det skulle gjenopptas lakseflyvninger fra Harstad/Narvik lufthavn til Kina. Det er isåfall første gang siden 90-tallet at slike laksefly skal gå fra Evenes.

Nå bekrefter Winther til avisen Fremover, at han og samarbeidspartneren SINTEF Nord hadde avgjørende møter med kinesiske interessenter i begynnelsen av desember. Her ble det blant annet avklart hvilke fly som skal benyttes.

– Vi har operert med muligheten for å ta ned to store lastefly, Boeing 747 eller B777. Vi har nå fått bekreftet at begge disse flytypene viser seg å være innenfor mulighetsrommet. Alt avhengig av hvilken flytype og versjon, og hvordan vi rigger denne, skal vi kunne løfte et sted mellom 50 og 100 tonn fisk hver gang. Noen fly vil komme inn delvis lastet, fylle opp ledig kapasitet og gå til destinasjon, mens andre vil komme tom inn, fylle 100 tonn og gå til sluttdestinasjon.

Han sier de jobber med å få på plass ting knyttet til bakkeoperasjonene på Evenes.

– Det handler blant annet om lasteutstyr. Jeg skal ikke undervurdere den jobben som gjenstår, men vi tror faktisk at det skal være fullt mulig å ha første last underveis i løpet av april, sier han.

Ifølge Winther skal det være en ukentlig avgang mellom Evenes og Kina.