Norges mest berømte veistrekning kan bli utstillingsvindu for oppdrettsnæringen.
– Oppdrettsnæringa har en omdømmeutfordring. Vi har en jobb å gjøre med å fremme kunnskap om hvordan havbruk drives, sier gründer Eldar Arne Henden til Tidens Krav.
Han har som mål at anlegget skal bli det beste og mest besøkte i Norge.
Henden som forøvrig er daglig leder i Pure Norwegian Seafood, sier anlegget skal ha attraktive fasiliteter både innendørs og utendørs. Han ramser opp eksempler som fôring, matlaging, foredling samt muligheter for drop in turisme.
Prosjektet som støttes av fylkeskommunen og Visit Møre og Romsdal, vil også ha laboratorium og kjøkken egnet for undervisning. Det er nemlig lokalbefolkningen og skoler som blir den viktigste målgruppen om vinteren, og det er signert en intensjonsavtale med Fræna videregående skole.
Henden forteller at for Pure Norwegian Seafood kan anlegget bli «et utstillingsvindu av dimensjoner», og bakgrunnen for etableringen er at selskapet ønsker flere ben å stå på.
Byggestart er forventet sommeren 2018 og kan gi ti nye arbeidsplasser til regionen.
Henden presiserer overfor iLaks at «søknad ikke er innvilget p.t. Har likevel god tro på at myndighetene ser at dette er midt i blinken».