Sjømatrådet: – Brukte 1,4 millioner på festmat

Nyheter
562

Norges Sjømatråd opplyser selv at de brukte 1,4 millioner kroner i 2014 på serveringer med representanter fra det offisielle Norge tilstede.

– Det er kun 0,37 prosent av vårt totale budsjett for markedsinvesteringer, sier kommunikasjonsdirektør Geir Bakkevoll i Norges Sjømatråd til Nord24.

Problemstillingen ble satt på spissen av Marine Harvest-sjef Alf-Helge Aarskog som overfor VG har uttalt at Norges Sjømatråd har for mye «wining and dining».

Da Nord24.no ba Norges Sjømatråd dokumentere hvor mye penger som ble brukt på arrangementer av denne typen, ble avisen møtt med krav om definisjon av type arrangement for at tall skulle kunne hentes ut.

Ettersom det er servering av norsk fisk under store deler av Norges Sjømatråd sitt markedsarbeid – det være seg kurs med kokker, seminarer, kampanjer på butikker og lignende – endte en med servering under tilstelninger der det er representanter fra det offisielle Norge er tilstede.

– Oppsummert har vi altså brukt 1 408 625 kroner på dette i 2014. Denne summen fordeler seg på 13 serveringer, sier Geir Bakkevoll.

Festmåltidene er spesifisert i artikkelen på Nord24.