Sivertsen ber om å få gå av

Nyheter
997

– Jeg har i dag bedt statsminister Erna Solberg om å få gå av som fiskeri- og sjømatminister, sier Geir Inge Sivertsen (H) i en pressemelding fredag ettermiddag.

Sivertsen har vært under hardt press etter at det ble kjent at han mottok etterlønn fra Senja kommune mens han samtidig var statssekretær for Torbjørn Røe Isaksen (H). Søknaden om etterlønn skal ha blitt sendt inn flere uker etter at han startet i jobben i departementet.

Sivertsen beholdt også flere styreverv da han ble statssekretær og fiskeri- og sjømatminister, og ingen av vervene skal ha vært registrert i Stortingets register for verv og økonomiske interesser.

– Sakene om styreverv og etterlønn har tatt all fokus bort fra den jobben jeg som fiskeri- og sjømatminister ønsker å gjøre for å utvikle Norges viktigste næring. Næringen fortjener en minister som kan ha fullt fokus på de oppgaver som må gjøres for å få dette til. Sakene har også blitt en belastning for regjeringen og for mitt parti Høyre, sier Sivertsen videre.

Tirsdag fortalte Sivertsen til iLaks at han opplevde den siste tiden som krevende. Da var han på Senja for å ordne opp i etterlønnssaken, der han betalte tilbake de 120.000 kronene han urettmessig hadde mottatt. Sivertsen har også fratrådt alle styreverv.

–  Jeg har ryddet opp, men opplever at disse sakene likevel tar all tid og all oppmerksomhet. Da blir det vanskelig å gjøre en god jobb som fiskeri- og sjømatminister. Det har veid aller tyngst når jeg har tatt min beslutning og bedt statsministeren om å fratre, sier Sivertsen videre i pressemeldingen.

Sivertsen trekker at han hadde gledet seg til å samarbeide med sjømatnæringen for å legge til rette for en sterk og bærekraftig vekst, men legger samtidig til:

– Nå blir det andre som skal ta stafettpinnen videre.

Statsminister Erna Solberg sier på en pressekonferanse at hun har akseptert at Sivertsen går av, men at han blir sittende til neste statsråd.