SinkabergHansen dro inn en milliard i EBITDA i fjor

Nyheter
0

Rekordinntjening for Rørvik-oppdretter.

«SinkabergHansen leverte sterke økonomiske resultater for 2023, med 3,2 milliarder kroner i omsetning og en EBIT på 819,4 millioner kroner. Store bidragsytere til de gode resultater, var den gode driften i oppdrettssegmentet, økende superior-andel, fra 88,2 prosent til 91,3 prosent, og en økning i salgspris til 86,62 kroner per kilo, opp fra 68,87 kroner per kilo i 2022».

Det skriver BEWI Invest i en oppdatering onsdag.

BEWI Invest solgte i fjor sine aksjer i Frøya Laks, til Frøy Kapital, og kjøpte 44,4 prosent av SinkabergHansen. I desember annonserte selskapet et samarbeid med Witzøe-eide Kverva. Partnerskapet omfattet etablering av et felles sjømatselskap som nå eier minoritetsandelen i SinkabergHansen. Sjømatselskapet eies 70 og 30 prosent av henholdsvis BEWI Invest og Kverva.

«I 2023 fortsatte SinkabergHansen suksessen med nedsenkede merder, et viktig fokusområde for selskapet. Dette viser selskapets evne til å tilpasse seg nye teknologiske løsninger og være i forkant av teknologisk utvikling. SinkabergHansen vil framover fremskynde ombyggingen til nedsenkede operasjoner i tråd med deres strategi for brorparten av deres operasjoner innen utgangen av 2025», skriver BEWI Invest videre.

Familien Bekken er majoritetseier i BEWI Invest. På eierlisten er også Kastor Invest, Kverva og Frøy Kapital, og flere andre, herunder også JMJ Invest, eid av tidligere fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen.

Filetlinjen i Laksefabrikken på Marøya ved Rørvik. Foto: SinkabergHansen