Singapore-fond kjøper opp Krüger Kaldnes

Nyheter
0

Sikrer seg in-house-produksjon av RAS-anlegg.

Den Singapore-baserte kapitalforvalteren 8F Asset Management eier blant annet den ambisiøse landbaserte lakseoppdretteren Pure Salmon. Nå sluker 8F Krüger Kaldnes.

Det melder Undercurrent News.

En rekke
Dubaiselskapet Pure Salmon har planer om å føre opp en rekke landbaserte oppdrettsanlegg for laks, med en samlet produksjonskapasitet på hele 260.000 tonn. Anleggene skal bygges ved hjelp av såkalt RAS-teknologi (Recirculating Aquaculture System), en teknologi som Krüger Kaldnes har spesialisert seg i.

Les også: Pure Salmon skal bygge en serie av landbaserte anlegg: – Vi er fullt klar over at det er et ambisiøst prosjekt

Sandefjordbedriften Krüger Kaldnes er eid av det franske storkonsernet Veolia.

– Det nye selskapet, Pure Salmon Kaldnes RAS, vil fokusere på det som det kan best – landbasert fiskeoppdrett, sier administrerende direktør Kent Kongsdal Rasmussen i en melding til IntraFish.

Finansiering
iLaks publiserte i vår en industrirapport hvor det blant annet fremgikk at det foreligger planer om å produsere mellom 2,3 og 2,4 millioner tonn laks på land. Kun en brøkdel av denne kapasiteten er imidlertid finansiert.

Les også: For en neve dollar: 8F, Pure Salmon og den store pengejakten

Pure Salmon er den største av aktørene i denne kategorien, med sine 260.000 tonn i planlagt produksjon i en lang rekke land. En realisering av Pure Salmons mange anlegg er imidlertid også betinget av finansiering.