Sikret millionavtale med delikatessebutikk i Paris: – Vil sikre hele driften vår resten av året

Nyheter
729

M.Aakervik i Namsos skal levere villaks fra Midt-Norge til delikatessebutikken J. Barthouil i Paris. Avtalen sikrer det norske selskapet minst seks millioner kroner i inntekter, ifølge daglig leder Geir Pedersen.

Det skriver Namdalsavisa.

M.Aakervik omsatte for 17 millioner kroner i 2018, og inngikk tidligere i år en avtale om oppkjøp av Norsk Villaks på Osterøya, som gjør at namsosselskapet blir størst på mottak og leveranse av villaks i Norge.

Selskapet eksporterer villaks til flere steder i Europa, men det er første gang at M.Aakervik skal levere til en delikatessebutikk.

– Dette er en kjempeavtale som vil sikre hele driften vår resten av året, sier daglig leder Geir Pedersen til Namdalsavisa.

J. Barthouil selger allerede både røkt oppdretts- og villaks via butikk og nett. Villaksen kommer ifølge hjemmesiden fra Norge, Skottland og Østersjøen, mens oppdrettslaksen er fra Norge og Skottland. Prisen på den norske, røkte villaksen ligger på mellom 172 og 214 euro per kilo. Norsk, røkt oppdrettslaks har en kilopris, som starter på 112 euro.