Sidelengs i avventende marked

Nyheter
357

– Helt stabile priser, sier en eksportør til iLaks. – Vi har betalt 61 kroner i nord og 61,50-62 kroner i sør på 3+. Vi har kjøpt 400 tonn.

– Vi betalte nøyaktig samme priser som sist. Fisken er nesten fem kilo sløyd i snitt. Vi er ferdigkjøpt, skal ikke ha mer. Og vi har salg på den prisen. Vi har solgt 300 tonn allerede, legger han til. 

Men ikke alle har omsatt fisk på det nivået. Det har også vært betalt priser på 63 og 64 kroner.

Avstand mellom kjøper og selger
– Det har ikke satt seg. Det blir sånn når prisen går over syv euro, bemerker en annen eksportør.

– Markedet virker noenlunde stabilt, sier en tredje. – Noen vil prøve å få det opp. Det er ikke mye handing for øyeblikket. Jeg hører priser på 60-63 kroner. Noen prøver 64 kroner i sør. De prøver å få opp prisen med en liten krone. Vi får se hvordan det blir.

Etter forrige ukes prisløft er innkjøperne på kontinentet ikke klare for å øke.

–  Markedet er ikke foreberedt på å betale særlig mer. Det virker ganske stabilt. Det kommer mer fisk og er en del stor fisk tilgjengelig. Det er ikke rom for å flytte prisen mye opp. Der er det bom stopp, mener han.

Stillingskrig
Det er et avventende marked, en stillingskrig, men eksportkorpset tar sats på at en lander på at prisen går sidelengs.

– Det er ikke det de snakker om, oppdretterne. De vil ha oppgang på 3-4 kroner. Det har vi sagt nei til. Vi har ikke kjøpt en kasse, sier en trader.

– De skal ha 63-64 kroner i nord. Vi har sagt nei. Og det sier kundene også. Det har vært nedgang på 5+ hele uken. Så skal man ha 3-4 kroner mer. Det er ikke sjans. Det er ikke mulig, sier han skråsikkert.