Short-skvis i Marine Harvest

Nyheter
1864

Marine Harvest slo forhåndstipsene med god margin da oppdrettsgiganten i morges la frem sin trading oppdatering for fjerde kvartal 2016.

– Første skikkelig gode rapport på lenge, som gir økt tro på en fornuftig kostnadsutvikling og prisrealisering i kvartalene som kommer. Estimatene skal opp rund baut, og da er det bare rett og rimelig at aksjen, som er ned fem prsent i år, får et løft, sier Swedbank-analytiker Marius Gaard til iLaks.

Løfter estimater
Handelsbanken Capital Markets skriver i en oppdatering onsdag at driftsresultat pr kilo var over deres forventninger i alle regioner.

– Resultatoppdateringen slo våre forventninger, og vi legger spesielt merke til mye bedre resultat i Chile og Skottland, og at den største oppdrettsressursen i Norge presterte over forventningene i kvartalet. Vi vil løfte våre anslag for 2017-2018 noe på bakgrunn av oppdateringen, skriver meglerhuset ifølge TDN Finans.

Fakta

Short-salg er en strategi hvor en investor inntar en posisjon i et aktivum, som en aksje, med hensikt å profittere på prisnedgang. En vellykket slik strategi innebærer at en låner aktivumet og selger unna umiddelbart til gjeldende pris, for deretter å kjøpe det tilbake senere til lavere pris, forutsatt at prisen har falt.

Dekker shorter
Marine Harvest har markert seg som av børsens mest short-solgte aksjer ved inngangen til 2017. En rekke utenlandske hedgefond har tatt sats på kursfall.

Ifølge shortsalg-registeret til Finanstilsynet ligger det inne 29,4 millioner aktive shortposisjoner i Marine Harvest, tilsvarende 6,5 prosent av selskapets aksjer.

Shortstrategien har vært vellykket de siste tre uker, idet Marine Harvests aksjekurs har falt med 5,3 prosent.

Men idag går kursen feil vei for shorterne.

Mesteparten av kursgevinsten dunster bort, idet Marine Harvest stiger over fire prosent på høye volumer. I løpet av de første to timer av dagens handel har aksjer for nærmere 300 millioner kroner skiftet hender.

Ingen aksjer er mer omsatt på Oslo Børs onsdag enn nettopp Marine Harvest.