Servicerederi ble årets Gaselle-vinner

Nyheter
0

Nidaros Shipping gikk helt til topps.

Dagens Næringsliv gjennomfører årlig sin såkalte Gaselle-konkurranse, hvor alle landets bedrifter vurderes etter lønnsomhet og særlig omsetningsvekst de siste fire år.

– Årets gaselle i Norge er en bedrift med en utrolig utvikling. I løpet av de siste fire regnskapsårene har det økt omsetningen fra 2,5 til 78 millioner kroner. Og driftsmarginen har hvert eneste av de årene ligget på mellom 40 og 60 prosent, sier sjefredaktør Amund Djuve i DN.

Under radaren
– Det er en anerkjennelse vi setter stor pris på. Selv om det har gått veldig greit uten oppmerksomheten, er det hyggelig at det er positivt når vi først ikke skal fly under radaren, sier gründer Håvard Grøntvedt (59).

Håvard Grøntvedt har jobbet med laks siden han var 12 år. Først som guttunge hjemme på Frøya. Seinere drev han oppdrett og slakteri i Nova Scotia, Øst-Canada, før han ble fiskeristipendiat i New York og seinere regiondirektør i Mowi i Norge, Skottland og Canada.

Les også: Tidligere Mowi-direktør gjorde kupp med servicebåt

I Canada
I 2017 solgte han seg ut av biodrivstoffselskapet Biokraft, som han var med på å starte. Etter det startet han opp for seg selv. Han kjøpte en servicekatamaran, etter å ha fått en forespørsel fra en oppdretter i Canada. Slik etablerte han Nidaros Shipping.

Nidaros Shipping eier seks båter, med en syvende på vei. Båtene leies ut til Mowi, Cermaq og Grieg Seafood, og brukes til fortøyningsarbeid, frakt, som hjelpefartøy ved slakting og behandling av laksen ute på oppdrettslokalitet.

Les også: Nidaros Shippings flunkende nye avlusningsfartøy krysset Atlanteren

iLaks var forøvrig på Gaselle-listen i 2018. Da hadde nettavisen 14-doblet omsetningen på fire år. Det holdt imidlertid ikke til topplassering. Førsteplassen gikk den gang til Eide Fjordbruk.