Samme dag som årets villaksfiske starter opp, serverer villaksforkjemper Vegard Heggem oppdrettslaks til sine gjester på Aunan Lodge.
– Et historisk øyeblikk! På premierekvelden 2015 og på 11-årsdagen til Aunan Lodge serverer vi oppdrettslaks til gjestene våre for aller første gang. Dette er nemlig Miljølaks® fra AkvaDesign i Brønnøysund, som er produsert i lukkede, sjøbaserte merder, og som dermed ikke sprer lakselus til villaksen, skriver Heggem på sin Facebook-side.
Vegard Heggem er prosjektleder i Norske Lakseelver og en ivrig forkjemper for norsk villaks.
– Det er ingen hvem som helst vi har på kjøkkenet for å tilberede den heller. Rune Ørsjødal er kjøkkensjef på sjømatrestauranten Ågot Lian i Trondheim, som nylig fikk skamros i en anmeldelse i Adresseavisa. Forhåpentligvis blir det mulig å få kjøpt laks fra lukkede anlegg i butikken snart. Inntil videre er det bare å booke seg inn på Aunan Lodge, skriver han videre.